DIEMEN – De Onafhankelijke Partij Diemen heeft de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 bekend gemaakt.

Jan Sikking is gekozen tot lijsttrekker van de Onafhankelijke Partij Diemen. Sikking is op dit moment raadslid voor de Onafhankelijke Partij Diemen. De Onafhankelijke Partij Diemen heeft momenteel twee zetels in de gemeenteraad. De raadsleden zijn Jan Sikking en Leo Smits.

Lijsttrekker Jan Sikking: “We zijn er als lokale partij in geslaagd om een inclusieve, diverse en Diemense kandidatenlijst samen te stellen. Stuk voor stuk mensen met een verschillende achtergrond die allemaal Diemen meer leefbaar willen maken. En daarvoor graag en plek in de nieuwe coalitie willen om een sterk lokaal geluid te laten horen.”

“Immers, de huidige coalitie bestaat alleen uit landelijke partijen. Wij zijn als lokale partij niet gebonden aan landelijke partijprogramma’s en standpunten. En wij worden niet geleid door een geloof, ideologie, dogma, fanatisme of eigenbelang. We staan voor wat het beste is voor onze inwoners en dorp.”

Als lijsttrekker op plaats één staat de Diemenees Jan Sikking (Docent Media Management). Leo Smits (Copywriter) staat op plaats twee. Hij heeft veel interesse voor de energietransitie en het milieu. Op de plaatsen drie, vier en vijf staan nieuwkomers die gekozen zijn vanwege om hun bestuurlijke ervaringen.

Angelique van Marion staat op plaats drie, Mischa Grishaver staat op plaats vier en Patricia Weijers staat op plaats vijf.

Op plaats zes volgt Max Sannes (Coördinator Facilitaire Zaken) die nu fractieopvolger is van de Onafhankelijke Partij Diemen. Op de plaatsen zeven tot en met elf staan nieuwkomers: Wolter Kramer (Voorlichter Visuele Handicaps Pantar), Zuleika Coffie (Tandartsassistente en actrice), ICT ondernemer Tem Pauw (Software Asset Management Expert) en zelfstandig onderneemster Feza van der Weele-Önal (Interieur Architect) en de welbekende Rob van Zuijlen (Oprichter schoenreparatiezaken Dr. Shoe).