Via Facebook hebben wij een oproep geplaatst om te reageren op de overvolle containers. De 40 reacties hebben we samen met vragen aan de betreffende wethouder gestuurd. Donderdag om 17:00 staat er met de wethouder een teams gesprek gepland. Dit ook naar aanleiding van berichten uit Hollandpark over het vuil wat rond drijft in de grachten.

Dit onderwerp hebben wij vaker aan de orde gesteld. Hieronder de correspondentie voor de mensen die zich willen verdiepen in de vragen en antwoorden over dit onderwerp.

  1. Vragen over inzameling oudpapier, februari 2020.
  2. Antwoord van de gemeente over inzameling oud papier, maart 2020
  3. Verdiepende vragen over inzameling oudpapier april 2020
  4. Antwoord van gemeente op verdiepende vragen, mei 2020
  5. Facebook actie overvolle containers, Diemen Connect, november 2020
  6. Facebook actie overvolle containers, Diemen Waarom, november 2020
  7. Vragen aan gemeente i.v.m. Facebook actie, november 2020

Aansluitend op dit onderwerp heeft de OnPD een motie ingediend om het vuil in de grachten van hollandpark aan te pakken en om de oppervlakte waterkwaliteit van Diemen in kaart te brengen. Deze Motie is niet aangenomen omdat veel partijen de problemen onderkennen.

Dit is een e-mail reactie uit Hollandpark (*namen en adres bij OnPD bekend)
Beste* …….., Wellicht is dit toereikend bewijs voor de gemeente Diemen dat er bijna wekelijks 2 à 3 zakken afval uit de grachten wordt gehaald door de bewoners van blok 17. Voor zover wij hebben kunnen vast stellen is er door de gemeente geen één keer afval uít de grachten gehaald. Vr.groet,* ……