DIEMEN – Wij, de Onafhankelijke Partij Diemen (OnPD) hebben aan het college van B en W vragen gesteld over het feit dat afvalcontainers propvol zitten. Als gevolg hiervan zetten mensen het afval naast de containers en ontstaat er de nodige ergernis.

“Het komt voor dat containers wekenlang niet worden geleegd en alle troep ernaast staat. Het antwoord van de gemeente is dat veel mensen door de coronacrisis opruimen en veel weggooien. En dat de capaciteit van de inzameling op volle toeren draait en dat er wel eens iets mis kan gaan”.

Duidelijke stickers 
De OnPD wil dat de aanbieders van afval worden gewaarschuwd via stickers die op de containers worden geplakt. Op die stickers dient het telefoonnummer voor het melden van het illegaal neerzetten van afval en het bedrag van de boete bij een overtreding te worden gemeld. 

Verder vinden wij dat wanneer handhavers een overtreding constateren of een melding ontvangen, zij een sticker op het afval dienen te plakken, zodat bewoners niet nogmaals hoeven te bellen om dit te melden. “Het plakken van stickers gebeurt al met succes in Amsterdam dus ook een goed idee voor Diemen?”

In Diemen propvolle containers.GrofvuilKaartPropvolle containers in Diemen