Persbericht Klopt

Wij zijn opzoek naar een kandidaat-wethouder.
Het persbericht hebben wij (zie hieronder) aan het DiemerNieuws gezonden en is van 20-11-2019. Op elke maandagavond hebben wij een fractie vergadering als u ons even mailt om kennis te maken bent u welkom.


Diemen – De Onafhankelijke Partij Diemen (OPDiemen) is op zoek naar kandidaat wethouder die zijn stem willen laten horen in de lokale politiek. 

De wens van de Onafhankelijke Partij Diemen is dat zij in een nieuwe coalitie in 2022 een wethouder levert die deel uitmaakt van de Diemense gemeenschap en niet vlak voor de verkiezingen kiest voor deze belangrijke functie. Een kandidaat met bestuurlijke ambitie die door de leden wordt geïnspireerd, uit Diemen komt en op de hoogte is van de Diemense gang van zaken. 

Diemen wordt al jaren bestuurd door wethouders van landelijke partijen terwijl lokale Diemense partijen 30 procent van de stemmen trekken. Wat is hier het gevolg van, vroegen wij aan de fractievoorzitter Sikking van de Onafhankelijke Partij Diemen?

Raadslid Sikking: “Dit heeft onder andere geleid tot een explosieve koopwoningen bouwkoorts en toestemming voor een luchtvervuilende biomassacentrale. Verder kunnen deze wethouders geen nieuwe sportvelden voor lokale clubs aanbieden; wat deze wethouders wel kunnen regelen is een verhoging van de OZB en afvalstoffenbijdrage. Kortom, wij zoeken een wethouder die niet zomaar uit de lucht komt vallen en niet aan de landelijke leidband moet meelopen.”

Raadslid Smits voegt toe: “We zijn ook op zoek naar kritische of enthousiast bewoners. En die zijn er. Kijk de Diemense pagina’s op social media er maar op na. Laat uw stem horen. Wij stellen de belangen van Diemense inwoners altijd voor de landelijke politieke belangen. Kom meepraten en denken met de Onafhankelijke Partij Diemen.”

Op de website www.opdiemen.nl staat meer informatie en mailen kan naar het adres info@opdiemen.nl