Ik woon alweer 30 jaar in Diemen. Ik 1988 stond ik met een cameraploeg tussen de koeien in een weiland bij het Amsterdam-Rijnkanaal. De cameraman wees op een bord. Promotie voor de nieuwe wijk Diemen-Noord. Meer groen, meer ruimte en dat alles voor een redelijke prijs. En natuurlijk lekker dichtbij, ik kon dus zonder probleem in Amsterdam blijven werken.

Van uit mijn werkplek dichtbij Artis was ik bezig voor de publieke zaak. Ik was betrokken bij stadsvernieuwingsprojecten en overheidscommunicatie. Ik had met politiek, (semi)overheidsinstellingen en vooral de burgers te maken. Spannend al die inspraakavonden en dan wil je thuis toch wat anders. Dus zelf de politiek in? Nee te druk. En zoals velen, deed ik het ook: Je groen ergeren, veel mopperen en niets doen.

Totdat ik in 1999 besloot dat het gemopper maar eens over moest zijn en dat ik er zelf iets van moest maken. In 2000 heb ik met een aantal gelijkgestemden Leefbaar Diemen opgericht. Toch was het werk weer dwingend en jarenlang kon ik niet genoeg tijd steken in de politiek. Gelukkig had ik rond 2014 meer tijd en ontdekte ik dat het heel inspirerend  is om voor belangrijke dingen op de bres staan. Na de onvermijdelijke ups en downs is Leefbaar Diemen weer een partij met enthousiaste mensen van jong tot oud en uit alle lagen van Diemen. Dat maakt ons sterk en daarom zien we met vertrouwen en natuurlijk met ook met gezonde spanning de komende verkiezingen tegemoet.

Ik zelf doe nu een stapje terug en heb alle vertrouwen in de mensen die er in 2018 weer tegenaan willen gaan.

Meer informatie over mijn activiteiten buiten de Onafhankelijke partij Diemen vind je op mijn